2005 Cappellano Gabutti Otin Fiorin Pie Rupestris

2005 Cappellano Pie Rupestris barolo
2005 Cappellano Pie Rupestris barolo
Ved 10-års alder synes jeg det er greit å sjekke tilstanden om utviklingen på barolo. Har man mange flasker bør man sjekke oftere. Noe av det som er interessant ved denne hobbyen er å følge enkelte flasker over flere år for å få med seg de mange fasene en vin går i gjennom. 2005-årgangen i Piemonte er en mellomårgang. Det vil si kvaliteten og holdbarheten er ikke så bra som f.eks 2004 og 2006. Men de kan gi drikkeglede likevel og det på et tidligere tidspunkt. Mye råte preget årgangen da det regnet en del ved innhøstingen. De beste subområdene i Barolo var Castiglione Falletto og Barolo landsby. Denne kommer fra Serralunga og dette er mine inntrykk av vinen:

PnP. Trenger bare 5 min. i glasset for å åpne seg opp. Roser, tjære, anis, menthol og sobert treverk merkes i nesen. I munnen er det bra fylde og ettersmaken sitter godt i. Tilgjengelige tanniner. Virker godt moden allerede etter noen timer i åpen flaske, rågummien kommer etterhvert på lukt. Følger ikke helt opp i munnen da det mangler en god del kompleksitet, men absolutt en klassisk, tradisjonell og god barolo. På dag 2 er dette som en fullmoden barolo, jeg tenker på årganger som 1982 eller 1985, ikke 2005, så modent er det. Jeg synes det er greit å sjekke tilstanden ved 10-års alder. Flott til innkokt oksehale med tykk saus med mye aromater samt rotmos. Jeg ser ikke helt poenget ved å lagre dette så mye lengre, frukten kan bli borte. Drikk nå-2018.