Produttori del Barbaresco 2007 Riservas

Produttroi del Barbaresco 2007 Riservas
Produttroi del Barbaresco 2007 Riservas

Produttori del Barbaresco, et av verdens beste kooperativer innen vinverden som har sin base i Barbaresco i Piemonte, Italia. De lager selvfølgelig barbaresco viner fra Nebbiolodruen. De har holdt på siden 1958 og har siden 1967 laget Riserva viner fra enkeltvinmarker med høy status. DNs vinklubb inviterte til smaking av seneste årgangen, 2007. Dette var en noe varm årgang i Piemonte som har skapt viner som er lette å drikke allerede ved lansering. Spørsmålet er om de ble for varme og hvor lenge de kan lagres. Importøren Better Wines med Geir Sviland i spissen hadde hanket inn selveste sjefen fra PdB, Aldo Vacca. Jeg var på besøk hos vineriet i 2009, men fikk da ikke snakket med Aldo. Jeg snakket dog med en meget hyggelig ung mann kalt Luca Cravanzola som kommer i fra Ovello eiendommen og som representerer fremtiden.

Foredrag
Aldo Vacca gikk igjennom alle de ni vinmarkene de lager Riserva i fra. Utrolig lærerikt å vite detaljer om de enkelte vinmarkene og som igjen kan kjennes igjen i vinen. Etter at hver vinmark ble gått igjennom fikk vi et glass med den. Han var veldig engasjert over årgangen og også om de ulike særtrekkene som fantes i dem. Han nevnte også at 2008 kommer til å bli enda mere klassisk, mere tanniner, mere syre, mere av alt! Det vil også si at de må lagres en god stund før konsum. Disse 2007’ere er mere takknemlige. De kan drikkes om et par år og 5-7 år frem i tid. Noen vil vare enda lengre også. Flaksene hadde blitt åpnet på forhånd og således fått litt sårt tiltrengt luft. Det ble drukket fra Riedel Vinum universal glass. Vinene trengte som regel litt luft i glasset også før de åpnet seg opp.

Konklusjon
Mine favoritter var Pajé, Muncagota, Asili og Montestefano. Paje er som alltid en favoritt og denne viste flott syre og kjølig frukt, i motsetning til Rabaja og Pora som jeg syntes var de svakeste. Muncagota har byttet navn fra Moccagatta, men vinen var like god for det! Denne må lagres litt først. Asili var elegant og viste en holdbar stil. Montestefano er for lang lagring. Ovello var også bra, men manglet litt syre. Ellers synes jeg flere viste varm frukt og finish, noe jeg synes er skjemmende i en vin laget på druen Nebbiolo. Rio Sordo synes jeg var den aller svakeste i flighten. Plump og varm. Montefico var streng i uttrykket, men manglet noe syre i forhold til tidligere årganger. Den virket noe ubalansert. Jeg har ikke smakt så åpne ferske barbarescoviner før. Disse vil gi mye nytelse innen veldig kort tid. Disse kan drikkes mens jeg venter på 2004, 2005, 2006 og 2008. Årgangen er for god til å hoppe over og jeg skal prøve å få tak i noen av de 360 fl som blir lansert av hver vinmark. Regner med at det blir kamp om godene som vanlig!

To av mine favoritter, Asili og Pajé
To av mine favoritter, Asili og Pajé