Et tips jeg snappet opp på diskusjonsforumet til vinforum.no. Her var det enkelte brukere som var begeistret over generasjonsskiftet som her skjedde i 2005 da Arnaud tok over etter sin far som tragisk tok sitt eget liv altfor tidlig. Arnaud har bl.a gått ned på mengden med nye fat i vinmakingen og har også gjort andre grep som gjør at vinene er mer elegante og viser bedre uttrykket fra vinmarkene han disponerer. 2006 er ikke den årgangen som får mest skryt av kjennere av vindistriktet, mange mener den er overvurdert og at årgangen har for tynn frukt til å lagres lenge. Noen produsenter var også plaget av råte dette året og at det har ødelagt mange av de tørre, røde vinene. Et tilbud hos importør Red and White gjorde at jeg slo til på en del av Domaine Denis Mortet sine viner, dette er den første jeg tester av en liten prøvekasse. Rubinrød. Den første timen så domineres nesen av vanilje. Med mer luft kommer fruktigheten frem i form av røde bær. Frisk og solid struktur på denne, en anelse rustikk, men godt balansert. Meget god lengde. Tilgjengelige tanniner. Den er noe heftig i stilen og den balanserer på en kninvsegg av ekstraksjon og eik i forhold til hva jeg liker i en rødvin fra Burgund. Kraftig stil med andre ord, men likevel finner jeg en utrolig eleganse her som ligger som et teppe bak. På dag 2 er fruktbildet mer åpent og kirsebær er i førersetet. Noe lakris og mer modningsaromaer merkes. Jeg likte den best på dag 2. Trenger minst 3-4 år til for å integrere en noe dominerende fatbruk. Gikk utmerket til lammesadel dynket i rødvinsaus med ovnsbakte rotfrukter og poteter. Et hyggelig bekjentskap med en ung og lovende produsent. Drikk 2017 – 2026. 89 p.