SN: 1971 Giovannini Moresco Pajore barbaresco

1971-giovannini-moresco-pajore
1971-giovannini-moresco-pajore

Jeg skal ikke legge skjul på at jeg har en forkjærlighet for 1971-årgangen i Piemonte. Jeg har hatt usedvanlig flaks også med flaskene mine da ingen har vært ødelagt, måtte dette bare fortsette! Giovannini Moresco begynte å tappe sin egen vin i 1967 og holdt på frem til 1980(?). Da solgte han vinmarken sin til Angelo Gaja. Siden har det ikke vært laget en ren nebbiolovin herifra da Gaja begynte å dyrke fremmede druesorter her som han blander inn i sin vin kalt Sito Moresco. Det er ikke så lett å finne informasjon om Giovannini Moresco, men samtlige flasker drukket fra denne produsenten har vært strålende. Det er på en måte veldig synd at han ikke fikk laget flere årganger og at arven fra denne vinmarken ble så besudlet fra en av de mest fremtredende vinprodusenter i Barbaresco. Her følger et kort notat fra min opplevelse med hans utgave fra 1971-årgangen:

3 cm fill. Skitten flaske med delvis avrevet etikett. Man kan likevel skimte årgang og serienr. Flaske stått oppreist ei uke grunnet særdeles mye bunnfall. Korken kom ut i mange biter. Brukte en spesial opptrekker i kombinasjon med en vanlig, men måtte likevel sile de to første skjenkene.

Veldig lys farge, med svakt bruning i kant. Nydelig og kompleks nese. Her finnes et vell av klassiske aromaer. I munnen merkes anis og sur/søt frukt. Lite syrebitt enda. Nedslipte tanniner. Den taklet faktisk entrecote. Meget god lengde. Alt av smaker og aromaer man kan forvente er her og vinen oppleves balansert til tusen. Jeg fikk et lite opphold på en halvtime grunnet barnegråt på denne flasken. Det var nok til å få med meg at denne flasken beklageligvis døde brått etter 2,5 t men da var det veldig lite igjen. Nesen var nesten identisk, men munnen ble slapp og viste frem ubehagelige bruntoner ala rustvann.

Her endte jeg på 95 p fordi vinen oppviser en kompleksitet som man sjelden opplever i så gammel vin. Et minus er selvsagt at den ikke holdt hele tiden i åpen flaske, men normalt er 2,5 timer nok for konsum av en slik flaske.

Kork kom ut i mange biter
Kork kom ut i mange biter